Αποδράστε από το σχολικό περιβάλλον!

  • 0 comments

Είναι πολύ σημαντικό το εκπαιδευτικό έργο να υποστηρίζεται από εξωσχολικές δραστηριότητες. Όταν μάλιστα αυτές υλοποιούνται σε εξωτερικούς χώρους είναι προτιμότερο και καλύτερο. Γιατί;

Βιωματική μάθηση!

Μια δραστηριότητα στη φύση είναι ένα πολύ σημαντικό μάθημα για τα παιδιά καθώς η γνώση γίνεται μέσα από το βίωμα. Τα παιδιά ερευνούν και ανακαλύπτουν, αποκτούν γνώσεις μέσα από την εμπειρία και την επιτόπια παρατήρηση και ενισχύουν την ικανότητά τους για κατανόηση και ερμηνεία.

Λέμε «Ναι» στην κίνηση!

Είναι πολύ σημαντικό τα παιδιά να εντάσσουν τη σωματική δραστηριότητα και την κίνηση στην καθημερινότητά τους. Και όταν αυτό συνοδεύεται με ένα μάθημα στη φύση, τότε τα παιδιά κερδίζουν διπλά. Τα παιδιά κινούνται, χοροπηδούν, τρέχουν και σκαρφαλώνουν! Ένας απλός και διασκεδαστικός τρόπος που κάνει την άσκηση… μάθημα ζωής!

Διέγερση αισθήσεων!

Ένας εξωτερικός χώρος γεμάτος μυρωδιές, όμορφες και ξεχωριστές εικόνες και ήχους της φύσης ενισχύει το ενδιαφέρον των παιδιών και τα ενεργοποιεί για να συμμετέχουν στις δραστηριότητες που πραγματοποιούνται. Επίσης, η φύση επιδρά θετικά στην ψυχική υγεία και την πνευματική ευεξία των ανθρώπων, το οποίο αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι το πράσινο σαν χρώμα συμβολίζει την ηρεμία, την ελπίδα και τη χαλάρωση.

Καλύτερη υγεία!

Τα παιδιά όντας σε εξωτερικούς χώρους εκθέτονται στην ηλιακή ακτινοβολία, η οποία είναι χρήσιμη για την ανάπτυξη της «βιταμίνης του ήλιου», ή αλλιώς της βιταμίνης D, που με τη σειρά της βοηθά στην υγεία του ανοσοποιητικού συστήματος, στη ρύθμιση της απορρόφησης του ασβεστίου και του φωσφόρου καθώς και στην ανάπτυξη γερών οστών.

Share Social

Αφήστε μια απάντηση

Menu