Προγράμματα Εξωτερικού Χώρου

Μαθητές και εκπαιδευτικοί βρίσκουν την ευκαιρία να βγουν από τη σχολική αίθουσα και να συμμετέχουν σε διαδραστικά προγράμματα & δράσεις για όλες τις ηλικίες. Συνδυάστε την ολοήμερη ή μη εκδρομή σας με την απόδραση στη φύση, την ψυχαγωγία, τη γνώση.

Εμείς μπορούμε να εγγυηθούμε:

  • Πρωτοτυπία & Φαντασία
  • Οργάνωση & αποτελεσματικότητα
  • Διασκέδαση

Προγράμματα

Πρόγραμμα Παιχνίδια και δράση

Σε εξωτερικό χώρο, τα παιδιά συμμετέχουν σε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα κίνησης & ψυχαγωγίας. Τα παραδοσιακά παιχνίδια μπλέκονται με νέες δραστηριότητες στη φύση και η οργανωμένη κινητικότητα με αθλήματα , ενώ όλα καταλήγουν σε ομαδικούς «αγώνες» & αναζήτηση του «θησαυρού».

Διάρκεια προγράμματος: 120’ με 180’

Περιβάλλον

Το φυσικό περιβάλλον αποτελεί πάντα πηγή έμπνευσης και δημιουργίας, συμβάλλοντας θετικά στη ζωή των ανθρώπων!

Μπορείτε να μοιραστείτε με τους μαθητές σας μια αξέχαστη εμπειρία μέσα στη φύση, κοντά στην πόλη, παρακολουθώντας προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης.

Φυσιολάτρες σε Δράση!

Το πράσινο στο Αστικό Περιβάλλον

Χώροι υλοποίησης: Αγ. Παρασκευή Καλετζίου, Πάρκο Φλοίσβου, Βοτανόκηπος Δήμου Π. Φαλήρου.

Διάρκεια προγράμματος: 120’

Πολιτισμός

Τι θα λέγατε η απόδρασή σας να συνδυαζόταν με τη δυνατότητα προσέγγισης του πολιτισμού με μια άλλη ματιά. Στο Βιωματικό Σχολείο δίνουμε τη δυνατότητα στα παιδιά να παρακολουθήσουν διαδραστικές αφηγήσεις και να συμμετέχουν ενεργά, «ζωντανεύοντας» περασμένες εποχές.

Διάρκεια προγράμματος: 120’

Περίπατος στο Καλέτζι

Σε μία από τις ομορφότερες περιοχές της Αττικής, σε ένα ζωντανό εργαστήρι βιοποικιλότητας, στη λίμνη του Μαραθώνα, σε μια περιοχή που συνδυάζει δάσος, λίμνη, παράδοση, σας καλωσορίζουμε για ένα περίπατο & δραστηριότητες στη φύση.

Τι θα κάνουμε;

  • Βλέποντας από ψηλά τη Λίμνη του Μαραθώνα, κάνουμε μια στάση στην καταπράσινη έκταση της ΕΥΔΑΠ και ενημερωνόμαστε για την κατασκευή του φράγματος από τα εκθέματα του μουσείου.
  • Επόμενη στάση το φράγμα της λίμνης, περπατάμε κατά μήκος και πληροφορούμαστε για την ιστορία και το περιβάλλον της περιοχής.
  • Στη συνέχεια ήρθε η ώρα για παιχνίδι. Στην περιοχή Αγ. Παρασκευή Καλετζίου μέσα σε ένα χώρο που συνδυάζει το καταπράσινο της φύσης με τα αιωνόβια πλατάνια και τον πολιτισμό με τη βυζαντινή εκκλησία της Αγ. Παρασκευής και το πετρόχτιστο θεατράκι, γινόμαστε μικροί φυσιολάτρες και παίζουμε περιβαλλοντικά και παραδοσιακά παιχνίδια.
  • Έφτασε το μεσημέρι. Τι καλύτερο από μια ανάπαυλα για φαγητό στην τοπική ταβέρνα. (προαιρετικό)

Διάρκεια: 4 ώρες

  • Μη διστάσετε να μας ρωτήσετε για περισσότερες πληροφορίες: 210-6898593
Menu