Νέα σχολική χρονιά!

  • 0 comments

Το Βιωματικό Σχολείο για άλλη μια σχολική χρονιά είναι κοντά στη σχολική κοινότητα!

Απευθυνόμενοι στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, υλοποιούμε εκπαιδευτικά βιωματικά προγράμματα κατάλληλα προσαρμοσμένα για κάθε ηλικιακό επίπεδο, στο χώρο σας, στο Κέντρο Πολιτισμού & Εκπαίδευσης «η Χώρα του Καλύτερου» ή σε εξωτερικό χώρο της επιλογής σας.

Επίσης, διαθέτουμε στην εκπαιδευτική κοινότητα δωρεάν τα ψηφιακά προγράμματα «Η Ζωή χωρίς Σκουπίδια» με θέμα τη διαχείριση των απορριμμάτων και «Μέτρο, Ποικιλία | Κίνηση, Ευεξία» πάνω στη διατροφική εκπαίδευση, στα οποία μπορεί να συμμετέχει και ενημερωθεί και ολόκληρη η οικογένεια.

Για τη φετινή χρονιά, προσφέρουμε στα σχολεία της πρωτοβάθμιας & δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τους 17 Παγκόσμιους Στόχους «Το Μεγαλύτερο Μάθημα του Κόσμου», μια πρωτοβουλία του Ο.Η.Ε. σε συνεργασία με τη Unicef και την Unesco σε διεθνές επίπεδο. Με τη προσπάθεια όλων μπορούμε να αφυπνίσουμε και να ενεργοποιήσουμε τη σχολική κοινότητα απέναντι σε 17 θέματα για να αλλάξουμε τον κόσμο μας, να διαμορφώσουμε τη νέα γενιά που θα αλλάξει τον κόσμο προς το καλύτερο! Ας γίνουμε όλοι μέρος της αλλαγής αυτής!

Τέλος, ο δωρεάν πανελλήνιος σχολικός διαγωνισμός Bravo Schools έρχεται για δεύτερη χρονιά να συμπληρώσει τη δραστηριότητά μας. Μέσα από το διαγωνισμό αναδεικνύονται οι καλές πρακτικές των σχολείων, τα σχέδια μαθήματος και οι μαθητικές δημιουργίες!

Αναλυτικά και πιο συγκεκριμένα, προσφέρουμε:

Για τη σχολική κοινότητα:

βιωματικά προγράμματα εσωτερικού και εξωτερικού χώρου 
Μέσα από βιωματικές δραστηριότητες τα παιδιά ευαισθητοποιούνται και ενημερώνονται σε θέματα που σχετίζονται με το Περιβάλλον, την Υγεία, την Κοινωνία, τις Επιστήμες, τις Τέχνες και τον Πολιτισμό.

δωρεάν ψηφιακά προγράμματα 
Ηλεκτρονικές εκπαιδευτικές πλατφόρμες για εκπαιδευτικούς, γονείς και παιδιά με θεωρητικό υλικό, σχέδια μαθημάτων, φύλλα δραστηριοτήτων, προτάσεις για δράσεις και σχολικούς διαγωνισμούς κ.ά.

 Προγράμματα εξωτερικού χώρου
Μαθητές και εκπαιδευτικοί βρίσκουν την ευκαιρία να βγουν από τη σχολική αίθουσα και να συμμετέχουν σε διαδραστικά προγράμματα & δράσεις συνδυάζοντας την εκδρομή του σχολείου με μια απόδραση στη φύση, την ψυχαγωγία και τη γνώση.

δωρεάν  εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Το Μεγαλύτερο Μάθημα του Κόσμου» 
Μια ολοκληρωμένη ενημέρωση για εκπαιδευτικούς και παιδιά σχετικά με τους 17 Στόχους για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη με απώτερο σκοπό να γίνουμε όλοι αναπόσπαστο και πολύτιμο κομμάτι μιας παγκόσμιας συλλογικής συνείδησης για ένα καλύτερο αύριο.

σχολικός  διαγωνισμός “Bravo Schools” 
Μέσα από την Πρωτοβουλία “Bravo Schools” τα σχολεία βρίσκουν την ευκαιρία να ευαισθητοποιηθούν πάνω στους 17 Στόχους για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, να αναδείξουν τις καλές πρακτικές τους και να βραβευτούν για την προσπάθειά τους.

Share Social

Αφήστε μια απάντηση