Πρώτες μέρες σχολείου – Συμβουλές προς τους γονείς!

  • 0 comments

Τα σχολεία ξεκινούν και τα παιδιά θα μπουν σύντομα στις τάξεις. Είτε είναι η πρώτη φορά που πάνε σχολείο είτε μια ακόμη φορά, πάντα υπάρχει άγχος και φόβος για την επικείμενη χρονιά.

Αυτή η συναισθηματική αλλαγή μπορεί να βοηθηθεί αν και οι γονείς προετοιμαστούν κατάλληλα, ώστε να καθοδηγήσουν, να υποστηρίξουν και να ενθαρρύνουν τα παιδιά για το νέο τους ξεκίνημα. Και πώς μπορεί να γίνει αυτό;

Ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές:

  • Βρείτε χρόνο για συζήτηση:

Ενημερωθείτε από τα παιδιά σας για το πώς πήγε η μέρα τους. Συζητήστε μαζί τους για τυχόν δυσκολίες που υπήρχαν, για το δάσκαλό τους και τους συμμαθητές τους. Προτρέψτε τους να κάνουν νέες παρέες καθώς και να βρουν κίνητρα για την εκπαίδευσή τους.

  • Διαβάστε μαζί τους:

Ένας εύκολος τρόπος για να κάνετε το παιδί σας να διαβάσει είναι να μελετήσετε παρέα του! Γνωρίζουμε ότι ο χρόνος ξεκούρασης είναι πολύ λίγος. Όμως με την πρώτη ευκαιρία διαθέστε λίγο από το χρόνο σας για να ελέγξετε τις ασκήσεις τους, να λύσετε μαζί κάποια προβλήματα ή να διαβάσετε μαζί την ιστορία. Σε περίπτωση που ο χρόνος σας είναι μηδενικός, συνδυάστε τις δουλειές του σπιτιού με το μάθημα. Πώς; Μαγειρεύοντας την ώρα που τα παιδιά σας σας λένε το μάθημα!

 

  • Ενθαρρύνετε τα παιδιά:

Τα παιδιά πρέπει να κατανοήσουν την αξία του σχολείου και να πηγαίνουν με τη θέλησή τους. Είναι πολύ σημαντικό να καταλάβουν ότι το σχολείο τους δίνει νέες κατευθύνσεις ώστε να πάρουν τα απαραίτητα εφόδια για τη ζωή και το μέλλον τους. Δώστε τους κίνητρα για μάθηση και κάντε μαζί τους όνειρα για το μέλλον.

 

  • Ενημερωθείτε για την πορεία τους:

Συνοδέψτε μια μέρα τα παιδιά σας στο σχολείο και γνωρίστε τους εκπαιδευτικούς τους. Μιλήστε μαζί τους και ενημερωθείτε για το έργο που θέλουν να κάνουν και τους στόχους τους. Γίνετε αρωγός της προσπάθειάς τους ακολουθώντας την ίδια πορεία μ’ αυτούς.

Share Social

Αφήστε μια απάντηση