Φεστιβάλ

Υλοποιούμε τακτικά φεστιβάλ ενημέρωσης & ευαισθητοποίησης με στόχο την προώθηση θετικών προτύπων, την ενημέρωση της οικογένειας και της σχολικής κοινότητας πάνω σε σημαντικά θέματα που μας απασχολούν στην καθημερινότητά μας και την ενεργοποίηση με στόχο την αλλαγή στάσης για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής.

Φεστιβάλ Περιβάλλοντος & Πολιτισμού

«Μικροί & Μεγάλοι εν δράσει», 2015

Με σύνθημα «Μικροί & Μεγάλοι εν Δράσει», το Βιωματικό Σχολείο οργάνωσε μία μεγάλη γιορτή αφιερωμένη στο Περιβάλλον και τον Πολιτισμό μας, ώστε να ενθαρρύνει μικρούς και μεγάλους να γνωρίσουν καλύτερα τη φύση και τα σημαντικά περιβαλλοντικά και πολιτιστικά στοιχεία της περιοχής, να ευαισθητοποιήσει σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος, αλλά και να δημιουργήσει αυριανούς ενεργούς πολίτες με αειφόρο συνείδηση. Οικογένειες και σχολεία από διάφορες περιοχές τις Αττικής ήρθαν στο φεστιβάλ, έμαθαν μέσα από τα εκπαιδευτικά μας παιχνίδια, διασκέδασαν με τις αθλοπαιδιές και τις κινητικές  δραστηριότητες, ξεφάντωσαν με το τραγούδι  και τους χορούς μας, ενθουσιάστηκαν με το παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού, μαγεύτηκαν από το καταπράσινο τοπίο και γοητεύτηκαν από τις καλλιτεχνικές δημιουργίες που έφτιαξαν. Κάνοντας ένα μικρό απολογισμό από τις ημέρες αυτές, μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα πως ο χώρος γέμισε γέλια από μικρούς και μεγάλους αλλά και αξέχαστες εμπειρίες και περιπέτειες.

Athens in Action, 2010

Στο πλαίσιο του θεσμού του Μαραθωνίου Περιβάλλοντος, διοργανώσαμε το Φεστιβάλ Υπεύθυνης Δράσης «Athens In Action» στο Ζάππειο, το οποίο έγινε πόλος έλξης συνειδητοποιημένων ανήσυχων και ενεργών –αλλά και μη- πολιτών που επισκέφτηκαν το Φεστιβάλ.

Με σύνθημα «Ώρα για Δράση», η διοργάνωση  είχε ως στόχο την ενημέρωση & ενεργοποίηση όλων για μία υπεύθυνη στάση απέναντι στην Κοινωνία, το Περιβάλλον και τον Εαυτό μας. Σημαντικό είναι ότι, για πρώτη φορά, έκανε ένα μεγάλο βήμα: συγκέντρωσε στον ίδιο χώρο –και συνένωσε- Οργανισμούς (Επιχειρήσεις & Τοπική Αυτοδιοίκηση), Μη Κερδοσκοπικές Οργανώσεις και Ενεργούς πολίτες για να υπογραμμίσει την ανάγκη για ενεργοποίηση όλων. Οι επισκέπτες του Φεστιβάλ  –νέοι, οικογένειες με παιδιά, σχολική κοινότητα αλλά και ευαισθητοποιημένοι πολίτες πέρα από ηλικία και ιδιότητα- ταξίδεψαν στο  μαγικό κόσμο της Υπευθυνότητας μέσα από:

  • Σκηνογραφημένους θεματικούς χώρους για το Οικολογικό Αποτύπωμα, την Ενέργεια, την Ανακύκλωση, στους οποίους μικροί μαθητές, αλλά και ενήλικες ενημερώθηκαν μέσα από εκπαιδευτικά και διαδραστικά παιχνίδια.
  • Έκθεση φωτογραφίας με θέμα τη Βιοποικιλότητα στην Ελλάδα.
  • Κυνήγι θησαυρού ενεργών πολιτών, μία αναζήτηση λέξεων & φράσεων ανάμεσα στις θεματικές και τα ταμπλό, με χρήσιμες πληροφορίες από τους υπεύθυνους οργανισμούς που συμμετείχαν στο Φεστιβάλ.

Η προσέλευση του κόσμου που τόσο ζεστά αγκάλιασε την πρωτοβουλία μας έκανε να είμαστε αισιόδοξοι ότι όλο και περισσότεροι πολίτες συνειδητοποιούν την επιτακτική ανάγκη για υπεύθυνη δράση και αναζητούν την ενημέρωση.

«Γειτονιά της Δράσης»

Για πολλά χρονιά, το Βιωματικό Σχολείο διοργάνωνε Φεστιβάλ για την Ισορροπημένη Διατροφή και τη Συστηματική Δραστηριότητα με ιδιαίτερη επιτυχία. Στόχο είχε την καταπολέμηση των υψηλών ποσοστών παχυσαρκίας που παρουσιάζονται στη χώρα μας, σε ενήλικες αλλά και παιδιά.

Μικροί και μεγάλοι είπαν «ναι» στην πρόσκληση του Ενεργού Τρόπου Ζωής και επισκέπτονταν τη «Γειτονιά της Δράσης» για να ταξιδέψουν στις έννοιες της Ισορροπημένης Διατροφής και της Σωματικής Δραστηριότητας.

Για λίγες μέρες το έτος, η «Γειτονιά της Δράσης» γίνονταν η πιο πολυσύχναστη γειτονιά της πρωτεύουσας.

Στη «Γειτονιά της Δράσης» είναι το θεματικό πάρκο για μικρούς και μεγάλους μπορούσες να βρεις:

  • βιωματικές δραστηριότητες για τα παιδιάμέσα από τις οποίες μάθαιναν παίζοντας τη σημασία των σωστών διατροφικών επιλογών και την επιτακτική ανάγκη για σωματική άσκηση (π.χ. Πυραμίδες της Διατροφής, Τραπέζι του Πρωινού κ.λπ.).
  • happenings για τους μεγάλους: γυμναστική, χορός, διατροφικές συμβουλές, λιπομέτρηση, ενημέρωση σε ιατρικά θέματα, είναι μερικά μόνο από τα θέματα που παρουσιάζονταν στη Γειτονιά της Δράσης.