Η Χώρα του Καλύτερου

logo_xora_round
Υπάρχει για να μας κάνει όλους καλύτερους!

Σε μία από τις ομορφότερες περιοχές της Αττικής, σε ένα ζωντανό εργαστήρι βιοποικιλότητας, στη λίμνη του Μαραθώνα, βρίσκεται το Κέντρο Πολιτισμού και Εκπαίδευσης, η Χώρα του Καλύτερου.

Εκδρομή στη φύση

Για εμάς, το καλύτερο μάθημα για τη ζωή μπορεί να δοθεί μόνο μέσα σε ένα τέτοιο περιβάλλον, καθώς συνδυάζεται θαυμάσια η εκδρομή στη φύση με τον εκπαιδευτικό χαρακτήρα των προγραμμάτων μας.

Πολυποίκιλες δράσεις, εργαστήρια και προγράμματα

Στη Χώρα του Καλύτερου, προσφέροντας ψυχαγωγία και εκπαίδευση, συμβάλλουμε στη διαμόρφωση προσωπικοτήτων και επενδύουμε στο μέλλον. Βασικό μας μέλημα είναι η προώθηση της υπεύθυνης στάσης, μέσα από την ανάπτυξη πολυποίκιλων δράσεων, εργαστηρίων και προγραμμάτων που θα κάνουν τη δράση βίωμα και καθημερινή συνήθεια.

Ποιοτική αξιοποίηση του χρόνου

Μέσα από την ανάπτυξη ποικίλων θεματικών, τα παιδιά θα βρουν ευκαιρίες να έρθουν σε επαφή με τη φύση, να μάθουν αποκτώντας εμπειρίες, να δοκιμάσουν υλικά και χρώματα, να καλλιεργήσουν τη φαντασίας τους, να κοινωνικοποιηθούν μέσω της συνεργασίας στην ομάδα, να αξιοποιήσουν ποιοτικά το χρόνο τους.

Έμπειρο εκπαιδευτικό προσωπικό

Το πρόγραμμα, που έχει σχεδιαστεί από το έμπειρο εκπαιδευτικό μας τμήμα, περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα από δραστηριότητες εσωτερικού και εξωτερικού χώρου.

Πολιτιστικό Κέντρο Καλετζίου

Το Κέντρο Πολιτισμού & Εκπαίδευσης στεγάζεται στο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου Καλετζίου, ο οποίος ευγενικά έχει παραχωρηθεί από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καλετζίου και με τον οποίο συνεργαζόμαστε για την από κοινού ανάπτυξη των δραστηριοτήτων μας και τη γενικότερη προσφορά στην περιοχή.

Η Χώρα του Καλύτερου βρίσκεται στην οδό Μεταμορφώσεως Σωτήρα, στην Κεντρική Πλατεία του Καλετζίου Μαραθώνα, 1 ½ χιλιόμετρο από το φράγμα της Λίμνης Μαραθώνα.

Είστε έτοιμοι για ένα ταξίδι στη Χώρα του Καλύτερου; Σας περιμένουμε!